Donald Duck blijft altijd jong…….

Op twitter, in de Vives, bij de onderwijsnieuwsdienst, de minister, ja zelfs bij shownieuws was het een vermelding waard:. Donald helpt bij de zoektocht naar ICT talent en het jeugdblad met zijn naam wordt ingezet als marketing instrument. Maar of ik nu wat te lang mee loop, ieder ‘nieuwtje’ tegenwoordig voor zoete koek geslikt wordt, of dat het collectieve geheugen niet met de snelheid van vandaag is meegegroeid, ik kan als ‘nieuwtje’ melden dat dit niet nieuw is… donald1Al in het vorige millennium (1997) heeft mijn toenmalige collega Aaldrik de uitgever van ‘Het vrolijk weekblad’ (dat was althans vroeger de ondertitel van mijn lijfblad), aangezet tot het uitbrengen van een speciaal computernummer. Vol spannende strips waarin Willie Wortel en computers met diskettes een hoofdrol speelden en een uitleg over het internet ‘waarop je allerlei leuke dingen kunt opzoeken’. Ook was er een advertentie opgenomen waarin mijn werkgever aangaf dat jong talent later bij haar zeker welkom zou zijn. Aaldrik heeft er destijds zelfs een prijs voor gehad. En over geheugen gesproken:
donald2Ik hoop maar dat niet te veel lezertjes van toen hun zinnen op een baan bij die club gezet hebben. Het bedrijf heeft de mooie beloftes en toezeggingen aan het personeel niet waar kunnen maken. De sollicitatie termijn is alweer een paar jaar gesloten. Ook de manier waarop vandaag de dag geprogrammeerd wordt lijkt in veel gevallen in niets meer op hoe we in het COBOL-tijdperk werkten. Bij het nieuwe initiatief van kennisnet om kinderen zo vroeg mogelijk te leren programmeren heb ik dan ook zo mijn gedachten. Gelukkig blijft Donald altijd jong en staat ook hij samen met kwik, kwek en kwak midden in een wereld vol ICT. Ik ga dit keer voor het eerst digitaal smullen van de nieuwe avonturen, want net als vroeger ben ik erg benieuwd naar het vervolg, ook in de wereld van de ICT!

This entry was posted in opmerkelijk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.